Tzatziki

Postat de cccris in Salate
5 Feb 2010 | 4137 vizualizari
Tzatziki

Nu stiu a cita reteta de tzatziki este, dar eu o am dintr-o carte de salate grecesca, cumparata din Grecia. Am adaptat-o putin (am adaugat si brinza), dar puteti sa ma credeti pe cuvint ca toti care au mincat au zic ca e cea mai buna.

Ingrediente

  • 1 cutie brinza feta
  • 3 iaurturi cremoso
  • 1-2 castraveti lungi
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • marar dupa gust

Mod de preparare

Se rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs.

Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina.

Se adauga usturoiul, mararul tocat fin, uleiul, otetul, sare, piper si se amesteca bine de tot. La sfirsit se pun castravetii storsi de zeama cit de bine se poate si se incorporeaza in compozitie.

Gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de mustar

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....

Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2010, 18:07
E super salata! Si mie imi place f. mult, doar ca eu pun si smantana, nu numai iaurt.
la 05.02.2010, 18:14
Da, am facut si eu smintina, dar asa e mai acrisoara, plus ca are si otet pe care multi nu il pun. Eu am luat reteta de la greci, deci asa se face. Si cu iaurt gras de tot.
la 05.02.2010, 18:38
ai dreptate cccris, cu iaurt se face.
Corina33, in reteta mea, de pe aici pe undeva, aiscris si cumsa faci iaurtul, ca sa nu mai folosesti smantana.
la 17.06.2021, 14:27

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking