Castravete racoritor amestecat cu usturoi proaspat si cu iaurt. Puteti sa puneti deasupra oricarui aliment doriti. Menta confera acestei retete o savoare orientala. Sint sfaturile autorului retetei, celebrul Robert Rainford
6 linguri de frunze de menta proaspete, tocate marunt (90 gr)
3 catei de usturoi tocati
1 lingurita de zahar (5 gr)
375 gr iaurt simplu
3 lingurite de arpagic verde (ceapa verde) taiat marunt (45 gr)
Mod de preparare
Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga cam 15-25 min
Intre timp, amestecati menta, usturoiul, zaharul si iaurtul intr-un vas mediu. Puneti-l deoparte sau in frigider pina cind va trebui sa folositi sosul
Scurgeti castravetii si caliti-i bine. Uscati-i cu un prosop de hirtie si puneti-i in sosul cu iaurt. Adaugati arpagicul (ceapa verde) si amestecati usor. Lasati la frigider pentru a permite aromelor sa se combine.
Acest sos se poate tine la frigider pina la 2 zile. Se serveste rece.
Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....
Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa.
Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...