Ingrediente
- 250 g faina
- putin praf de copt (un varf de cutit)
- 1 ou (doar galbenusul)
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g miere
- 100 g nuci tocate nu foarte marunt
- zahar pudra vanilinat (pentru decor)
- 2-3 linguri lapte (ca sa se lege compozitia)
Mod de preparare
Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua rulouri cu diametrul de aproximativ 4 cm.
Taiem felii late de 1 cm si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru ca isi maresc diametrul.
Nuca tocata o amestecam cu mierea.
Facem in mijlocul fiecarui banut o adancitura (cu degetul sau cu varful unei lingurite) si umplem cu amestecul de nuci tocate si miere.
Le punem la copt la aproximativ 170 grade (cuptorul trebuie preincalzit) pentru 15-20 minute pana se rumenesc foarte, foarte putin.
Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Umflatele cu nuci si miere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|