Honkey-ponkey

Postat de ionela2682 in Dulciuri
24 Feb 2012 | 3847 vizualizari
Honkey-ponkey

Nigella, in emisiunea sa "Nigella Express Recipes", ne invata cum sa facem dulciuri rapide pentru copii..mi-a placut ideea acestor asa -zise bomboane si am pus-o in aplicare....Am modificat putin reteta originala din lipsa de ingrediente..

Ingrediente

  • 110 g zahar
  • 3 lg miere de albine 
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g nuci

Mod de preparare

-se pun zaharul si mierea  intr-o craticioara (destul de incapatoare) pe foc,se agita craticioara fara a se amesteca cu lingura

-se tine pe foc pana se topeste complet

-adauga nucile tocate

-se ia de pe foc si se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat si se omogenizeaza (atentie ,va incepe sa se formeze o spuma fierbinte)

-se toarna compozitia pe un fund umed sau pe o foaie de hartie de copt(niciodata pe foaie de staniol ..)se lasa sa se raceasca .,aproximativ 15-20 min

-se rup bucatele  de marimi medii si se servesc.

Impachetate in cutiute si hartie colorata pot fi un frumos cadou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Honkey-ponkey" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...

Citeste continuarea

Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de katty

Desert la pahar cu cocos si mango

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 18:18
Interesant! Dar de ce era nevoie de bicarbonat?
la 24.02.2012, 18:21
Pentru a se forma spuma!
la 24.02.2012, 18:21
uite aici ai reteta originala http://www.nigella.com/recipes/view/hokey-pokey-36
la 24.02.2012, 18:33
trebuie sa fie bune
la 24.02.2012, 19:06
interesanta reteta! ce consistenta au?

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking