Honkey-ponkey

Postat de ionela2682 in Dulciuri
24 Feb 2012 | 3858 vizualizari
Honkey-ponkey

Nigella, in emisiunea sa "Nigella Express Recipes", ne invata cum sa facem dulciuri rapide pentru copii..mi-a placut ideea acestor asa -zise bomboane si am pus-o in aplicare....Am modificat putin reteta originala din lipsa de ingrediente..

Ingrediente

  • 110 g zahar
  • 3 lg miere de albine 
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g nuci

Mod de preparare

-se pun zaharul si mierea  intr-o craticioara (destul de incapatoare) pe foc,se agita craticioara fara a se amesteca cu lingura

-se tine pe foc pana se topeste complet

-adauga nucile tocate

-se ia de pe foc si se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat si se omogenizeaza (atentie ,va incepe sa se formeze o spuma fierbinte)

-se toarna compozitia pe un fund umed sau pe o foaie de hartie de copt(niciodata pe foaie de staniol ..)se lasa sa se raceasca .,aproximativ 15-20 min

-se rup bucatele  de marimi medii si se servesc.

Impachetate in cutiute si hartie colorata pot fi un frumos cadou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Honkey-ponkey" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Postat de autodiag

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si untul se pun la foc intr-un vas si se amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata si se amesteca totul...

Citeste continuarea

Lichiu cu gris si capsuni

Postat de Valclaudia

Lichiu cu gris si capsuni

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata. Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei. Framantam un aluat elastic pe care-l lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 18:18
Interesant! Dar de ce era nevoie de bicarbonat?
la 24.02.2012, 18:21
Pentru a se forma spuma!
la 24.02.2012, 18:21
uite aici ai reteta originala http://www.nigella.com/recipes/view/hokey-pokey-36
la 24.02.2012, 18:33
trebuie sa fie bune
la 24.02.2012, 19:06
interesanta reteta! ce consistenta au?

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking