Honkey-ponkey

Postat de ionela2682 in Dulciuri
24 Feb 2012 | 3870 vizualizari
Honkey-ponkey

Nigella, in emisiunea sa "Nigella Express Recipes", ne invata cum sa facem dulciuri rapide pentru copii..mi-a placut ideea acestor asa -zise bomboane si am pus-o in aplicare....Am modificat putin reteta originala din lipsa de ingrediente..

Ingrediente

  • 110 g zahar
  • 3 lg miere de albine 
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g nuci

Mod de preparare

-se pun zaharul si mierea  intr-o craticioara (destul de incapatoare) pe foc,se agita craticioara fara a se amesteca cu lingura

-se tine pe foc pana se topeste complet

-adauga nucile tocate

-se ia de pe foc si se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat si se omogenizeaza (atentie ,va incepe sa se formeze o spuma fierbinte)

-se toarna compozitia pe un fund umed sau pe o foaie de hartie de copt(niciodata pe foaie de staniol ..)se lasa sa se raceasca .,aproximativ 15-20 min

-se rup bucatele  de marimi medii si se servesc.

Impachetate in cutiute si hartie colorata pot fi un frumos cadou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Honkey-ponkey" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu branza, merisoare si stafide

Postat de RuxyRux

Placinta cu branza, merisoare si stafide

Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele  retetei. Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de MotanLaOale

Desert pasca fara aluat

Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga un praf se sare, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Se adauga branza si untul la temperatura camerei si se omogenizeaza tot cu mixerul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 18:18
Interesant! Dar de ce era nevoie de bicarbonat?
la 24.02.2012, 18:21
Pentru a se forma spuma!
la 24.02.2012, 18:21
uite aici ai reteta originala http://www.nigella.com/recipes/view/hokey-pokey-36
la 24.02.2012, 18:33
trebuie sa fie bune
la 24.02.2012, 19:06
interesanta reteta! ce consistenta au?

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking