(un fel de) Balmos

Postat de Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri
12 Dec 2015 | 5792 vizualizari
(un fel de) Balmos

Ingrediente

  • zer de oaie
  • malai
  • branza vechie sarata de oaie
  • cas proaspat de oaie
  • carnat afumat de porc
  • smantana grasa
  • oua de prepelita

Mod de preparare

Cantitatile nu le-am precizat pentru ca fiecare face cat considera, in functie de numarul de meseni. Zerul l-am pus intr-un tuci si l-am lasat sa se infierbante, atunci am adaugat malaiul, atat cat sa iasa o mamaliga putin moale, dar nu sa curga.

Cand malaiul a fiert, am adaugat ambele tipuri de branza sfaramate si am amestecat bine, bine, apoi am pus carnatul si smantana. Am amestecat bine, pana branza si smantana s-au topit.

Daca este cazul, se mai adauga sare. Intr-un vas de ceramica, pe care l-am uns cu putin ulei am pus amestecul de mamaliga, deasupra am spar oua de prepelita, si am dat vasul la cuptor.
Mie imi plac ouale mai facute, asa ca, fiecare il lasa cat vrea. Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "(un fel de) Balmos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv bulete din branza

Postat de panacris

Aperitiv bulete din branza

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac salbatic

Postat de caroline

Placinta cu spanac salbatic

Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire.  Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2015, 19:04
Vai, Simo, tu dezvălui secretul unuia din cele mai vechi medicamente din lume? )
Ce pot zice eu, ca un suferind ce mă aflu, că un pic din acest produs minunat m-ar însănătoşi pe loc.
la 12.12.2015, 19:04
ce bine arata,vin la masa
la 12.12.2015, 19:10
Buuun! venim si noi!
la 12.12.2015, 19:14
Padre, sa stii ca mi-a luat mai mult sa merg sa i-au zer, decat sa fac reteta
la 12.12.2015, 19:14
Va astept!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking