Ingrediente
- un plic de vopsea pentru oua(de la alex eu am ales rosu cum cere traditia)
- 25 de oua ca atat pot face cu un plic
- 8-9 linguri de otet
- un litru de apa calda chiar putin fierbinte
- putin ulei,untura sau lac pentru oua
Mod de preparare
Pentru ca oualele sa iasa rosii oul trebui sa fie inchis la culoare in nici un caz alb.
Dupa ce ati degresat oualele bine si le-ati clatit cu foarte multa apa le puneti la fiert,dupa ce s-au fiert aruncati apa dar nu puneti apa rece peste ele,le lasati asa.
Intr-un vas pregetiti vopseaua:turnati continutul plicului in vas adaugati litrul de apa iar apoi otetul,il dati in clocot,luati vasul de pe foc si adaugati oualele fierte,aceste se sta in solutie 10min(eu atat le-am lasat desi pe pachet scrie mai putin).Dupa ce a expirat timpul le scoateti pe un servetel le lasati putin la racit iar apoi le dati luciu cu ce aveti(ulei,untura,lac de oua).Langa aceste oua eu am pus si oua de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Un puisor alaturi de oua rosii de pasti si oua de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|