Ingrediente
- 4 picioare de porc
- 4 cepe potrivite
- 4 boabe ienibahar
- 8 boabe piper
- 1 lingurita rasa seminte chimen.
- 1 lingura rasa boia ardei dulce
- 8 catei usturoi
- o jumatate de ardei gras rosu
- sare
- o legatura patrunjel
- 2 foi dafin
- 1 .5 supa de legume
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc asezam picioarele de porc contimentam cu sare si pulberea din mojar .Intr-un ceaun de tuci incingem uleiul si rumenim jumatatile de picioare pe o ambele parti.Scoatem treptat jumatatile rumenite intr-un castron si dam deoparte.In uleiul ramas punem ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit,boiaua de ardei si ardeiul tocat marunt si lasam pe foc 2-3 minute.Adaugam jumatatile de picioare si turnam supa de legume deasupra pana acoperim carnea . Punem capacul si lasam asa pana incepe tocana sa dea in clocot.Micsoram flacara pnana la minim si lasam 3-4 ore la foc mic.Oprim flacara si adaugam foile de dafin.
Se serveste cu mamaliga,cartofi piure,natur ,orez simplu sau cu ce va place . Eu am facut cu pireu de napi.Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Unghii de porc a la gheorgheni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|