Untura din osanza de porc, pentru fursecuri
Postat de Ina in Porc 2 Ian 2017 | 15991 vizualizari
Am stat putin sa ma gandesc daca pun sau nu aceasta reteta... banala, dar am vazut si ca adeseori se confunda untura obisnuita cu osanza sau untura din osanza de porc. Asa ca m-am decis sa postez aceasta reteta in ideea ca se mai clarifica unele lucruri ,mai ales ca pe site nu cred ca am vazut reteta ... ( n-or fi toti nebuni ca mine :)))) )
Osanza este grasimea cruda de porc din regiunea abdominala. Untura preparata prin topirea osanzii este excelenta la prepararea dulciurilor de casa si a foietajelor ( mi se pare net superioara untului :D ), acestea fiind mult mai fragede.
Luna trecuta mi-a trimis o matusa osanza cruda de porc si sunca pentru jumari, asa ca mi-am preparat in casa si untura din sunca dar si untura pentru fursecuri, obtinuta din osanza cruda.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (22)
la 03.01.2017, 16:13
Foarte bine ai facut ca ai pus reteta.
Eu foloseam osanza cruda pentru aluatul de haiose.Si imi ieseau grozav de bune,dar cu osanza de la porc crescut in gospodarie.E a doua oara cand cumpar osanza si nu imi iese aluatul.
Dar m-a surprins si faptul ca osanza cumparata nici nu are mirosul specific,cel care ma deranja intotdeauna.
Mai am o portie mare de osanza cumparata,acum ma gandesc ce sa fac cu ea
la 03.01.2017, 19:22
O rețetă de colecție!
la 03.01.2017, 19:33
Baaai, pe bune ca mi s-a garantat reteta de untura? )))))))))))
la 03.01.2017, 19:40
Dia, draga, din comert nu am luat niciodata si n-as avea incredere decat pentru cea din carmangerii de cartier, pe care le cunosc . In carmangeriile mari si in marile magazine 90 % din carne provine din import si eu nu-mi explic, desi am acces la produse si documente, cum poate tine carnea aia 7-14 zile in stare refrigerata iar carnea noastra n-o poti tine in frigider, netratata termic/ neafumata/ necondimentata mai mult de 3 zile. Deci e clar "impanata" cu "ceva" ce noi nu stim si care nu poate fi sau nu se vrea a fi identificat .
la 03.01.2017, 19:44
Daca intrebi un medic veterinar iti spune ca acasa nu ai aceleasi conditii din camerele frigorifice : ventilatie, umiditate... Totusi, pe mine nu m-a convins...
la 03.01.2017, 21:23
Si eu folosesc osanza tot cruda , la fel ca Diaconta. O curat de pielite, o dau prin masina de carne si o pastrez la congelator.
COMENTEAZA