Untura din osanza de porc, pentru fursecuri

Postat de Ina in Porc
2 Ian 2017 | 15990 vizualizari
Untura din osanza de porc, pentru fursecuri

Am stat putin sa ma gandesc daca pun sau nu aceasta reteta... banala, dar am vazut si ca adeseori se confunda untura obisnuita cu osanza sau untura din osanza de porc. Asa ca m-am decis sa postez aceasta reteta in ideea ca se mai clarifica unele lucruri ,mai ales ca pe site nu cred ca am vazut reteta ... ( n-or fi toti nebuni ca mine :))))   ) Osanza este grasimea cruda de porc din regiunea abdominala. Untura  preparata prin topirea osanzii este excelenta la prepararea dulciurilor de casa si a foietajelor ( mi se pare net superioara untului  :D ), acestea fiind mult mai fragede. Luna trecuta mi-a trimis o matusa osanza cruda de porc si sunca pentru jumari, asa ca mi-am preparat in casa si untura din sunca dar si untura pentru fursecuri, obtinuta din osanza cruda. 

Ingrediente

  • osanza de porc (cca 2 kg.)
  • o cana cu apa
  • 1-2 linguri cu sare grunjoasa
  • o jumatate de ceapa cruda

Mod de preparare

Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul pe program Fry si am prajit osanza pana s-a topit toata untura, iar jumarile au devenit transparente si aramii.

Am indepartat ceapa si jumarile (spre deosebire de cele obtinute din sunca/slanina, jumarile din osanza nu-s bune de mancat, fiind doar grasime ), am turnat untura obtinuta in borcane curate si uscate, am lasat-o sa se raceasca, apoi am sigilat borcanele.

Depozitata la loc racoros, untura din osanza se pastreaza foarte bine cativa ani fara sa prinda miros. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Untura din osanza de porc, pentru fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu gem de prune

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 13:59
la 02.01.2017, 14:09
la 02.01.2017, 14:26
Daaaa, asta e bună la cornulețe, mai ales! Am și eu câteva borcane.
la 02.01.2017, 14:57
la 02.01.2017, 15:13
cea mai buna grasime pentru fursecuri si cornulete...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking