Ingrediente
- osanza de porc (cca 2 kg.)
- o cana cu apa
- 1-2 linguri cu sare grunjoasa
- o jumatate de ceapa cruda
Mod de preparare
Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul pe program Fry si am prajit osanza pana s-a topit toata untura, iar jumarile au devenit transparente si aramii.
Am indepartat ceapa si jumarile (spre deosebire de cele obtinute din sunca/slanina, jumarile din osanza nu-s bune de mancat, fiind doar grasime ), am turnat untura obtinuta in borcane curate si uscate, am lasat-o sa se raceasca, apoi am sigilat borcanele.
Depozitata la loc racoros, untura din osanza se pastreaza foarte bine cativa ani fara sa prinda miros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Untura din osanza de porc, pentru fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|