Urzici cu ou si sunca prajita

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
18 Feb 2016 | 3480 vizualizari
Urzici cu ou si sunca prajita

In padurea cu de toate gasim si urzici intepate... dar nu-i bai ca pisca, sunt remediu pentru ''romantism''.....

Ingrediente

  • cca 300 g urzici curatate si spalate
  • 4 fire de usturoi verde
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 100 g unt

Mod de preparare

Mai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le lasam cca 20 min, apoi le scurgem de zeama, nu aruncam zeama, o parte o folosim la mancarica iar restul s ane clatim la cap dupa ce ne spalam....

Taiem ceapa si usturoil verde, punem tigaia wok pe foc si topim 60 g de unt, apoi adaugam ceapa si usturoiul, calin 5-6 min, adaugam si urzicile scurse si mai calim cca 10 min. Toata compozitia din wok o punem in blender, adaugam 1/2 cana cu zeaza de urzici si mixam pana obtinem o pasta omogena. Daca nu pregatim imediat masa, lasam compozitia in blender, in momentul cand pregatim masa punem din nou wok-ul pe foc, topim restul de unt, 40 g, adaugam compozitia din blender, clatim blenderul cu zeama de urzici pe care o turnam in wok. Lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min. Pregatim si mamaliguta, oul prajit si sunculita prajita. Se serveste cu hrean si smantana...eu am servit fara, ca nu-mi place amestecatura....

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ou si sunca prajita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de fasole boabe cu sunca

Postat de timea

Mancare de fasole boabe cu sunca

Curatam si spalam legumele dupa caz. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le calim intr-un vas in care am pus putin ulei. Rosia o decojim, o taiem cubulete mici si o adaugam in vas. Lasam sa...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2016, 20:26
la 18.02.2016, 20:27
N-am mai mancat urzici de un car de vreme
la 18.02.2016, 20:29
Merisor, am mancat cu o asa pofta, nici de erau coaste nu mancam cu asa pofta....
la 18.02.2016, 20:30
Numai 300 grame astea-s ptr o măsea Bune și așa, că-s trufandale
la 18.02.2016, 20:37
vin sa gust,ca nu am papat asa ceva de cand eram mica

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking