Urzici cu sos alb si ou

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
25 Mar 2016 | 7193 vizualizari
Urzici cu sos alb si ou

Am incercat de cateva ori sa fac mancare de urzici sau de spanac, dar care sa ii fie pe plac sotului. Am facut mereu dupa spusele lui, ca sa fie ca la mama lui acasa, dar ce credeti? Niciodata nu a iesit cum isi dorea. Dar nu m-am lasat, am luat cateva urzici zilele astea si am incercat iarasi. Sotul zice: in sfarsit ti-a iesit asa cum imi place! Deci, am reusit!!! Am imbunatit eu putin reteta, dar m-am bucurat enorm ca a iesit pe placul lui, dar mai mult, m-am bucurat cand l-am vazut cu ce pofta manca.

Ingrediente

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit

Mod de preparare

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.
Intr-o cratita punem  apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.
Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.
Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.
Le innabuim  1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.
Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.
Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.
Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.
Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.
Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu sos alb si ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei surpriza

Postat de oanapl

Ardei surpriza

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când...

Citeste continuarea

Succotash

Postat de caroline

Succotash

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.  Cand acesta este gata, il scoatem pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2016, 11:22
buneeeee!
la 25.03.2016, 11:25
bun bun buuun
la 25.03.2016, 11:27
bune bune
la 25.03.2016, 11:29
Uite ca am gasit si eu mancarica de dimineatza bravo Rocsi
la 25.03.2016, 11:32
vai... ce bine arata!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking