Reteta de urzici - varianta ce-am visat azi noapte

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
29 Mar 2024 | 832 vizualizari
Reteta de urzici - varianta ce-am visat azi noapte

E Primavara, e sezonul lor si sunt delicioase facute in fel si chip, fiecare dupa gustul si nebunia din cap. Gusturile nu se discuta, se savureaza sau se ignora.N-am facut pana acum, desi urzicile au aparut de ceva timp, n-am avut pofta si prefer sa fac atunci cand am pofta sa pot sa-mi satisfac papilele gustative. De data asta mi-a venit ideea( in vis, ca asa-i nebuna, ce viseaza noaptea pune in practica ziua ), sa le fac cu niste legume calite, adica morcov, ceapa verde si ardei rosu ( ardei aveam pus la congelator). Migalos tot procesul, de la cules pana la produsul finit, dar a meritat din plin. In vis mai era ceva, dar la ce pofta am avut n-am mai stat sa fac, adica mamaliga rece, taiata cubulete si prajita, un fel de crutoane de mamaliga, fac maine ca are timp mamaliga sa se raceasca bine. Pentru Reteta de urzici sunt necesare urmatoarele ingrediente: urzici, ceapa verde, morcovi, ardei.

Ingrediente

  • Ingrediente reteta de urzici
  • cca 800 g urzici proaspat culese din gradina
  • cca 400 g ceapa verde ( uitata pe brazda si rasarita acum )
  • 2 morcovi potriviti
  • cca 400 g ardei rosu ( de la congelator
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • hrean ras conservat in otet- optional
  • mamaliga

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de urzici

M-am trezit de dimineata, vorba aia '' ziua buna se cunoaste de dimineata", m-am apucat sa culeg urzicile, treaba migaloasa, am incercat sa le culeg cat mai curate, fara paie, frunzulite si gazulite. Apoi m-am dus sa scot ceapa verde, asa am eliberat si locul ca sa pot sa fac alte brazde si sa pun arbagicul. Pana aici toate bune si frumoase, apoi am luat o pauza de la pregatit urzicile si m-am dus sa-mi termin zmeura de curatat. Dupa zmeura am zis sa ma odihnesc in bucatarie, ca mi se cam facuse foame, asa ca m-am apucat sa pregatesc urzicile. Am spalat bine urzicile sub jet de apa, ceapa am curatat-o de pamant si partile uscate, apoi am spalat-o si am taiat-o marunt. Am curatat morcovii si i-am dat pe razatoarea mare. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga, apoi am pus ceapa, morcovul si ardeiul, am presarat sare si am calit cca 15 min. Am pus o oala cu apa si sare pe foc , am lasat sa clocoteasca si am pus urzicile, le-am lasat cca 10 min apoi le-am scos. Am pus urzicile in blender si le-am blenduit bine, apoi am adaugat si legumele calite si am continuat sa blenduiesc pana am obtinut o crema fina. In tigaia wok am mai adaugat 2 linguri de ulei, am turnat crema obtinuta, am clatit blenderul cu putina apa si am turnat lichidul peste crema, am lasat la foc mic sa ''bolboroseasca'' cateva min. Intre timp am facut si mamaliga, am servit cu putin hrean si cu mamaliga. O nebunie, papilele mele gustative au zis sar`na pentru masa. Gata mi-am facut damblaua, am scris reteta si-am pelcat la treaba in gradina, ca e multa si nu ma asteapta pe mine sa stau la taclale. Sa aveti pofta daca v-am facut !

PS. Se pot tranti si doua  oua ochiuri prajite, eu am sarit peste, e vineri si am zis sa tin post.

Vezi si reteta de Mancare de urzici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de urzici - varianta ce-am visat azi noapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigei crocanti de post

Postat de Ina

Covrigei crocanti de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...

Citeste continuarea

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita. Intr-o oala punem apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2024, 19:56
Foarte bun, harnicuta! 👍👍👍 Si mie imi plac urzicile. As manca doua portii.
la 29.03.2024, 20:32
la 01.04.2024, 16:41
BUne, bune! Și eu am făcut zilele trecute o supă cremă din urzici, dar deh TataZmeu nu a fost încântat că nu le-am făcut clasic! Aia e, mai încerc și eu rețete noi! Sper să ajung să scriu și rețeta zilele astea! Să-ți fie de bine!
la 01.04.2024, 19:24
bun cred, as incerca si eu
la 02.04.2024, 17:22
urzicile sunt preferatele mele

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking