Ingrediente
- 4 oua
- un praf sare
- faina cat cuprinde
- zahar pudra
Mod de preparare
Batem usor ouale cu praful de sare.
Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola, faina de tara(cea macinata direct la moara) e foarte diferita de cea de cumparat care are diverse adaosuri, etc.
Framantam pana cand aluatul devine maleabil si nu se mai lipeste de maini.
Intindem o foaie subtire si cu un cutit bine ascutit o taiem romburi. (taiem mai intai pe lung obtinand niste dreptunghiuri apoi pe pe verticala, in diagonala rezultand astfel romburile)
Facem in mijlocul fiecarui romb cate o crestatura.
Luam unul din capete il introducem prin crestatura si il tragem pe partea cealata formand un fel de fundita.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti. atentie, fiind subtiri se vor rumeni imediat.
Le scoatem pe servetele absorbante ca sa eliminam surplusul de ulei.
Cat sunt calde le tavalim prin zahar pudra.
Apoi le mancam cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|