Uscatele

Postat de vio_dreams in Dulciuri
17 Sep 2014 | 13314 vizualizari
Uscatele

De cand am copiii fiecare vara o petrecem la tara si de fiecare data imi amintesc cu acelasi drag si dor de bunica. Mi-a atat de dor de sfaturile ei, de caldura ei sufleteasca, de intelepciunea ei de femeie simpla, mi-e dor de copilaria mea! Zilele trecute mi-am amintit cum ne facea bunica uscatele iar noi stateam langa lighean si asteptam cu nerabdare minunile dulci. Doamne, ce bune mai erau, ne bateam pe ele!

Ingrediente

  • 4 oua
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra

Mod de preparare

Batem usor ouale cu praful de sare.

Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola,  faina de tara(cea macinata direct la moara)  e foarte diferita de cea de cumparat care are diverse adaosuri, etc.

Framantam pana cand aluatul  devine maleabil si nu se mai lipeste de maini. 

Intindem o foaie subtire si cu un cutit bine ascutit o taiem romburi. (taiem mai intai pe lung obtinand niste dreptunghiuri apoi pe pe verticala, in diagonala rezultand astfel romburile)

Facem in mijlocul fiecarui romb cate o crestatura.

Luam unul din capete il introducem prin crestatura si il tragem pe partea cealata formand un fel de fundita.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti. atentie, fiind subtiri se vor rumeni imediat.

Le scoatem pe servetele absorbante ca sa eliminam surplusul de ulei.

Cat sunt calde le tavalim prin zahar pudra.

Apoi le mancam cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Postat de Constelatialeu

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Iata cum se prepara Reteta de minciunele, uscatele, crocantele Intr-un castron am cernut pentru inceput cca 300 g faina, am facut o adancitura am pus sarea, oul intreg si galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert minciunele, uscatele sau scovergi

Postat de Constelatialeu

Desert minciunele, uscatele sau scovergi

Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2014, 12:47
la 17.09.2014, 13:04
ce-mi plac!
la 17.09.2014, 13:57
imi plac
la 17.09.2014, 14:52
la 17.09.2014, 15:29
Bune

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking