Ingrediente
- 375 g făină
- 180 g de lapte cald
- 30 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
- 1 ou + 1 gălbenuș
- un vârf de cuțit de sare
- 1 plic de zahăr vanilat
- unt topit 200g
- scortisoara
- 250 g de zahăr perla (200 g pentru mine)
Mod de preparare
Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore.
Eu am folosit masina de facut paine - program aluat.
Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am încorporat după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare.
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am scos din mașină, a fost foarte lipicios.
L-am frământat apoi inca un pic cu mâna.
Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g (am congelat o parte) si le lasati sa creasca un pic -20 de minute. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 2 portii.
Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.
Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca sau se servesc cu inghetata.
Poftă Bună !!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe - Gaufre Belgiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|