Vafe - Gaufre Belgiene

Postat de ctlina in Dulciuri
31 Mai 2015 | 5336 vizualizari
Vafe - Gaufre Belgiene

Am facut din nou - am pus un pic de scortisoara in aluat de data asta - tare sunt bune

Ingrediente

  • 375 g făină
  • 180 g de lapte cald
  • 30 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 200g
  • scortisoara
  • 250 g de zahăr perla (200 g pentru mine)

Mod de preparare

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore.
Eu am folosit masina de facut paine - program aluat.
Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am încorporat după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare.  
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am scos din mașină, a fost foarte lipicios.
L-am frământat apoi inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g (am congelat o parte) si le lasati sa creasca un pic -20 de minute.  Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 2 portii.  

Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca sau se servesc cu inghetata.

Poftă Bună !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe - Gaufre Belgiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

Postat de licurici_lra

Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 31.05.2015, 09:38
bun bun
la 31.05.2015, 09:40
la 31.05.2015, 09:44
Eeeee,dacă au înghețată se schimbă situația
la 31.05.2015, 10:40
mmm un deliciu!
la 31.05.2015, 11:11
Mmmm, ce bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking