Ingrediente
- 1 lingura drojdie uscată
- 250 ml de lapte
- 250 g făină
- 2 oua
- 80g unt moale
- 1 vârf de cuțit de sare
- 250g broccoli
- 150 g cubulete de sunca
- 1/2 ardei rosu
- 30 g de cascaval ras
- 1 lingurita boia de ardei
Mod de preparare
Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute.
Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite.
Se dizolvă drojdia în laptele caldut și reservati timp de 10 minute.
Se amesteca faina cu oul si sarea.
Adaugati treptat laptele cu drojdia și la sfarsit untul moale.
Se amestecă bine până la omogenizare.
Se acopera si se lasa într-un loc cald timp de 2 ore.
Dupa 2 ore adaugam in compozitie piureul de broccoli, cubuletele de șuncă si ardei, cascavalul ras și boia de ardei.
Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.
Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.
Verificati si cand sunt bine rumenite le scoateti si repetati operatia.
Se servesc fierbinti însoțite de o salată verde.
Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de broccoli.
Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe- Gaufres sarate cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|