Ingrediente
- Ingrediente Vafe pufoase - Reteta de baza:
- 250 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 100 g unt topit (sau ulei)
- 100 g zahar
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
Mod de preparare
Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza:
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga laptele, uleiul (untul topit) si esenta de vanilie, amestecand bine.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.
Incorporeaza ingredientele uscate in amestecul umed, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
Preincalzeste aparatul de vafe.
Toarna o portie de aluat (aproximativ o lada de supa) in aparat si inchide capacul.
Gateste vafele conform instructiunilor aparatului, de obicei intre 3-5 minute, pana devin aurii.
Dupa ce s-au copt, scoate-le din aparat si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Serveste-le cu toppinguri la alegere: sirop de artar, miere, fructe proaspete, smantana sau ciocolata topita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe pufoase - Reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|