Vafe pufoase - Reteta de baza

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
9 Oct 2024 | 87 vizualizari
Vafe pufoase - Reteta de baza

Vafele sunt un desert indragit de copii, sunt versatile si poti crea combinatii multe si delicioase. Pentru aceste Vafe pufoase - Reteta de baza, sunt necesare cateva ingrediente: oua, faina, zahar, ulei.

Ingrediente

  • Ingrediente Vafe pufoase - Reteta de baza:
  • 250 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt topit (sau ulei)
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza:

 Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adauga laptele, uleiul (untul topit) si esenta de vanilie, amestecand bine.

Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.

Incorporeaza ingredientele uscate in amestecul umed, amestecand pana obtii o compozitie omogena.

Preincalzeste aparatul de vafe.

Toarna o portie de aluat (aproximativ o lada de supa) in aparat si inchide capacul.

Gateste vafele conform instructiunilor aparatului, de obicei intre 3-5 minute, pana devin aurii.

Dupa ce s-au copt, scoate-le din aparat si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Serveste-le cu toppinguri la alegere: sirop de artar, miere, fructe proaspete, smantana sau ciocolata topita.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe pufoase - Reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Cornuri cu gem si miez de nuca

Postat de Ina

Cornuri cu gem si miez de nuca

Punem ingredientele pentru aluat  in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit  si cu...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking