Vafe pufoase - Reteta de baza

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
9 Oct 2024 | 92 vizualizari
Vafe pufoase - Reteta de baza

Vafele sunt un desert indragit de copii, sunt versatile si poti crea combinatii multe si delicioase. Pentru aceste Vafe pufoase - Reteta de baza, sunt necesare cateva ingrediente: oua, faina, zahar, ulei.

Ingrediente

  • Ingrediente Vafe pufoase - Reteta de baza:
  • 250 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt topit (sau ulei)
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza:

 Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adauga laptele, uleiul (untul topit) si esenta de vanilie, amestecand bine.

Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.

Incorporeaza ingredientele uscate in amestecul umed, amestecand pana obtii o compozitie omogena.

Preincalzeste aparatul de vafe.

Toarna o portie de aluat (aproximativ o lada de supa) in aparat si inchide capacul.

Gateste vafele conform instructiunilor aparatului, de obicei intre 3-5 minute, pana devin aurii.

Dupa ce s-au copt, scoate-le din aparat si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Serveste-le cu toppinguri la alegere: sirop de artar, miere, fructe proaspete, smantana sau ciocolata topita.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe pufoase - Reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gogosi de post

Postat de Valclaudia

Gogosi de post

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking