Vareniki

Postat de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2009 | 9652 vizualizari
Vareniki

Reteta ruseasca ...

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 1 ou
  •  200 gr. brinza
  •  150 gr smintina
  • sare
  • piper
 

Mod de preparare

 

 

 

Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, dupa aceea se intinde o foaie subtire si se taie in patrate . In fiecare patrat se pune o lingura de brinza rasa, care s-a amestecat in prealabil cu smintina, sare si piper. Totul se acopera cu un alt patratel si se lipesc marginile. Acesti colturasi se pun sa fiarba in apa clocotita si sarata. Se servesc cu unt topit sau dupa preferinta cu smantana.

p.s. ca sa nu va complicati prea mult puteti lipi cele 2 laturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vareniki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vareniki

Postat de nadea68

Vareniki

Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa. Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune. Aluatul trebuie sa...

Citeste continuarea

Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci

Postat de anisoara

Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci

Se cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu sarea. Aparte se bat bine ouale cu apa calduta. Se face o gropita in centrul fainii si se toarna apa calduta cu oua. Se amesteca treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2009, 23:07
Este gustos acest preparat rusesc-Varenki.In loc de branza poate fi folosita carne tocata ,pregatita in prealabil cu ceapa verde calita , marar si patrunjel tocat si condimente.Se servesc cu smantana.
la 30.05.2009, 23:17
Si aici am o propblema de sezizat! Denumirea corecta: VARENIKI....
Revin cu detalii si la reteta!
la 31.05.2009, 13:22
Multumim pt observatie, am rectificat eu. sursa foto http://eggandsoldier.com
la 31.05.2009, 13:22
Mazda, pai baga viteza cu o reteta ...
la 31.05.2009, 15:04
se serveste si cu unt si cu smantana in acelasi timp!
dar mie imi plac sa le fac cu visine proaspete - nu din conserva - (fara simburi).
si inca o "mica problema: nu se pun 2 "patrate" care se lipesc pe margine, ci intrunul singur care se indoaie pe jumatate si se lipesc pe margine - vezi chiar foto!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking