Ingrediente
Strat varza :
- 1 varza mijlocie [ 1kg]
- 100 ml ulei floarea soarelui
- sare
- piper
- 1 crenguta cimbru uscat
- 1 crenguta marar uscat
- cimbru verde
Strat carne :
- 1 kg carne tocata porc [ rasa mangalita ]
- 2 cepe mari
- 50 ml ulei
- 2 pahare bulion rosii
- sare
- piper
- boia rosie ardei
250 gr orez
2 rosii smantana
Mod de preparare
Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie .
Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez prefiert care se fierb in multa apa sarata ,s rezulta un bob pufos ce nu se lipeste .
Pentru stratul cu carne cepele curatate , tocate se calesc in ulei cu carnea tocat .Se condimenteaza cu sare , boia si piper . Se inabuse cu bulion pana incepe carnea sa se albeasca .
Ansamblarea :Intai se pune putin ulei si apoi un strat de bulion intr-o tava .Se monteaza in straturi incepand cu un strat de varza apoi unul de orez . Urmeaza stratul cu carnea tocata si bulion . Se repeta inca o data stratificare a. La sfarsit se taie rosiile felioare si se stropeste cu ulei .
Dati tava 20-30 minute la cuptor pentru gratinare .
Serviti Varza a la Cluj insotita de smantana - sau iaurt , dupa preferinta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|