Ingrediente
- Ingrediente Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional
- 5 carnati de porc, afumati;
- 2-3 linguri ulei;
- o ceapa;
- un ardei kapia;
- o varza alba (circa 1 kg);
- o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
- o lingura pasta de tomate;
- sare.
Mod de preparare
Cum se prepara Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional
Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o cratita.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Se pune impreuna cu ceapa la calit, peste carnati, adaugand si putina sare.
Varza se spala, se taie in bucati mari, care se introduc, pe rand, in robotul de bucatarie, pentru a le da pe razatoarea mare. Se pune in cratita, frecandu-se cu putina sare, apoi se lasa la calit, mestecand des. Spre final, trebuie avut grija sa nu se prinda de cratita. Tot atunci se adauga boiaua de ardei si pasta de tomate si se mai tine circa 5 minute la foc, se potriveste de sare, dupa care se poate servi.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Varza cu costita la tuci, o mancare buna de te lingi pe degete pe care o poti servi cu Mamaliga bucovineana de cartofi si Ardei iuti la otet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|