Ingrediente
- 1 varza mare
- 600 g muschi de porc sau pulpa
- ulei de masline50 ml
- sare
- piper
- cimbru macinat 1 lingurita
- 2 linguri de unt
- pasta de tomate 200 ml
- 3 rosii
- 150 ml smantana
Mod de preparare
Se toaca varza marunt ,
se amesteca cu sare si piper si cimbru macinat (1 lingurita) apoi se pune la calit in ulei la foc mic amestecand din cand in cand,iar daca e nevoie se poate adauga 1 canita de apa.
Cand varza e calita bine se pune pasta de tomate, se mai dau 2 clocote si se stinge focul.
Muschiul se taie cubulete si se caleste in ulei ,se pune sare, piper si se amesteca bina sa se rumeneasca frumos apoi se pune o canita de apa si se lasa sa fiarba 25-30 minute pana scade apa .Cand carnita e fiarta se amesteca cu varza calita .
Se unge vasul roman cu unt apoi se pune varza calita si carne prajita si se amesteca bine ,se uniformizeaza, dupa care se taie rosiile rondele si se pun pe varza, dupa care se pune smantana si se da vasul la cuptor 20 minute la 170 grade.
Este grozava.!......................piticii au mai pus smanatana .............asa sa fie ,dar a fost grozava
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu muschiulet in vasu roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|