Varza calita pe pofta

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
11 Dec 2014 | 3665 vizualizari
Varza  calita pe pofta

Mama, tata si Andrei vreau varza calita. Pana aici e bine ma gandesc. Doar ca Andrei vrea picant cu carne de curcan si paste,Tata acrisor, ne-picant cu porc, fara paste. Mama-adica eu, cu paste, aromat, putin picant, de post, fara carne. A fost un experiment interesant. Am intors-o din condei, pardon din furculita si am rezolvat problema. Fiecare a primit ce a poftit si tot familionul este multumit :D

Ingrediente

  • 1 varza
  • 1 morcov mare
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri otet mere
  • boia
  • sare
  • 1 ardei Kapia rosu
  • codite verzi de ceapa
  • 300 gr fusiloni (fusilli uriasi)
  • -pt: Andrei : 300 gr piept curcan macerat (1 lingura iaurt, 1 lingura mustar, sare, boia rosie de ardei), fulgi chilli
  • - pt Tata :300 gr cotlet de porc , sare
  • - pt Mama : pudra chimen , fulgi chilli .

Mod de preparare

Varza se taie fideluta . Morcovul se curata si se razuieste fasii cu ajutorul curatitorului de legume .Caliti varza si morcovul in 100 ml ulei  ulei . sarati .

Fierbeti pastele fainoase in apa clocotita  cu  sare . Scurgeti-le apoi de apa .

Portie Andrei : Pieptul de curcan taiat fasii se marineaza in iaurt amestecat cu mustar , sare si boia [ 15 minute ] . Se prajesc , crocant , fasiile de curcan .
Se aseaza pastele pe o farfurie intinsa cu varza calita deasupra . Peste acestea se pune pieptul de curcan prajit . Se condimenteaza cu mult chilli si se decoreaza cu ardei rosu si ceapa verde .

Portie Tata : Cotletul de porc se feliaza si se prajeste fara ulei in tigaie teflonata . Se sareaza . Varza calita se amesteca cu putin otet de mere . Se serveste varza cu cotletul prajit , decorata cu ardei si ceapa verde .

Portie Mama : Varza calita se acreste cu otet de mere .Se serveste varza asezonata cu fulgi de chilli , chimen macinat ,pe pat de fusiloni , decorat cu ceapa verde si ardei rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita pe pofta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu varza calita si friptura de pui

Postat de merisor67

Orez cu varza calita si friptura de pui

Portionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa. Adaugam si putina sare. Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul. Dupa expirarea...

Citeste continuarea

Rulada cu carnati si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Rulada cu carnati si cascaval

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2014, 06:30
interesanta combinatie!
la 11.12.2014, 07:22
la 11.12.2014, 07:43
Eu vreau si simpla, ca la varza poftesc mereu
la 11.12.2014, 08:41
la 11.12.2014, 09:07
sanatoasa varza!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking