Varza cu afumatura si cartofi copti

Postat de babi5 in Porc
6 Dec 2014 | 2906 vizualizari
Varza cu afumatura si cartofi copti

Este o mincare care imi place tare mult si mereu imi aduc aminte de anii copilariei. Mama o facea cu oasele afumate de la cotlet( oase garf actualmente) un fel de mincare bun si satios.

Ingrediente

  • 2 kg varza murata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mai mari
  • 50 ml ulei
  • 6 cartofi potriviti ca marime
  • 800 gr costita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 virf lingurita cimbru

Mod de preparare

Varza  se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

Orezul se spala in mai multe  ape apoi se  lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici.

Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine sticloasa apoi se adauga varza, se lasa 10 minute la calit cu ceapa apoi se adaga apa fierbinte cit sa depaseasca cu doua degete deasupra verzei , se adauga frunza de dafin, se potriveste de sare si piper acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.

Intre timp punem costita la prajit  iar cartofii ii  invelim in folie de aluminiu pe fiecare in parte si ii introducem in cuptorul incins la  190 grade.pentru 35-40 minute.

Costita o intoarcem bine sa se rumeneasca uniform apoi o punem peste varza si lasam  sa fiarba in continuare .Cind varza este  aproape gata punem orezul , cimbrul  si lasam sa mai fiarba 15 minute apoi asezonam cu marar verde.

Linga varza punem cite un cartof copt .Pofta sa fie este tare buna nu ezitati sa o preparati.Sa va fie de folos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde...

Citeste continuarea

Pachetele cu carne de porc (Reteta video)

Postat de Papalapap

Pachetele cu carne de porc (Reteta video)

Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2014, 17:06
buna
la 06.12.2014, 17:13
la 06.12.2014, 17:13
buna
la 06.12.2014, 17:59
Mmmmm,bună rău!
la 06.12.2014, 18:54
aAdele, Valclaudia,Bunica multimesc mult sa stiiti ca este chiar foarte buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking