Ingrediente
- 6 bucati cabanos
- 1.5 kg varza
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 2 lg ulei
- 1 lg pasta de tomate
- sare, piper, dafin
- 500 ml apa
Mod de preparare
1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.
2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.
3. Dam drumul in oala si verzei taiate, punem apa si capacul si lasam la fiert, pana cand varza se inmoaie putin. Dupa 15-30 min punem carnaciorii, ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. ;)) Aproape uitasem de sare, piper si dafin pe care musai sa le puneti in mancarica.
4. Intre timp punem intr-un vas, pe foc, lingura de ulei ramasa si pasta de tomate (2-3 min) amestecand mereu.
5. Punem pasta de tomate in oala cu varza, amestecam si mai lasam pe foc 5-10 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|