Varza cu carnati in oala de lut

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
6 Mai 2020 | 3063 vizualizari
Varza cu carnati in oala de lut

Imi place sa gatesc la foc mic si indelungat in oala de lut, parca mancare are un gust mai bun cand e lasata sa se gateasca in tihna.

Ingrediente

  • 1 varza cca 1,100 Kg
  • 3 cepe mari cca 400 g
  • 400 g amestec de rosii cu ardei
  • 500 g carnati
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa
  • marar, n-am avut decat pentru decor, abia acum a rasarit in gradina

Mod de preparare

Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati  bucatele,omogenizam ingredientele si apoi le punem in vasul de lut, adaugam putina apa, am clatit cu apa sticla in care a fost amestecul de rosii si ardei, peste vas punem capacul. Bagam vasul in cuptor si dam focul la minim pentru cca 2 ore, cu 30 min inainte sa scoatem varza din cuptor ridicam capacul, sa se rumeneasca putin . Se scoate din cuptor si se presara  marar tocat, de data asta n-am avut decat pentru decor, cei care sunt alergici la marar pot renunta la el. Se serveste cu mamaliga si ardei iute. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Linte cu carnati de bere si ciolan afumat

Postat de Ina

Linte cu  carnati de bere si ciolan afumat

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de...

Citeste continuarea

Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

Postat de mirela0911

Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2020, 18:24
la 06.05.2020, 18:43
la 06.05.2020, 19:08
Buna!
la 06.05.2020, 19:53
Ce bine ca nu a ieșit mărarul! pot sa vin la masa!
la 06.05.2020, 22:37
Vin si eu Zic si eu ca Mirela . Ce bine ca inca nu ai marar mult )

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking