Varza cu carnati la oala cu presiune

Postat de ctlina in Porc
26 Mar 2015 | 9985 vizualizari
Varza cu carnati la oala cu presiune

Vin si eu cu o reteta de varza cu carnati afumati...... recunosc nu-i asa de buna ca a lui Mihaela :)) dar pe vremea asta rece a fost foarte buna

Ingrediente

  • 1 varză
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapa mica
  • 4 carnati afumati -400 g
  • 5 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu -vezi reteta sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
  • 40cl de apa
  • cimbru, dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul.

O tocam marunt si o punem intr-un vas incapator, unde o frecam cu putina sare.

Eu am tocat-o cu robotul Kitchenaid - a iesit foarte fina, un pic prea pentru gustul meu dar ok pentru baietii mei un pic mofturosi :)).

Curatam cartofii si-i taiem in 4. Curatam si radem morcovul. Curatam si taiem marunt ceapa.

In oala cu presiune punem uleiul la-ncalzit, rumenim carnatii, adaugam ceapa, cartofii taiati in 4, prajim 5 minute.

Adaugam varza si morcovul si revenim inca 5 minute.

Punem sosul de rosii de casa si apa.

Adaugam ierburile, sarea si piperul. Amestecam.

Inchidem oala si punem la fiert pentru 30 de minute.

Se serveste fierbine cu mamaliga.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati la oala cu presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde...

Citeste continuarea

Snitele de porc crocante

Postat de MotanLaOale

Snitele de porc crocante

Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2015, 15:16
este BETON reteta ta mai ales ca mi-a adus si un ou verde
la 26.03.2015, 15:20
genial....
la 26.03.2015, 15:30
bunnnnnnnnnnnnnnn
la 26.03.2015, 15:38
la 26.03.2015, 15:43
ce mancare gustoasaaaaa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking