Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)

Postat de Adinuta in Aperitive / Garnituri
26 Dec 2009 | 8944 vizualizari
Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)

Aceasta reteta se face cu faimoasa varza cu ciuperci poloneza. Lamaia ii da o aroma mai rafinata, iar rulada poate fi decorata cu fasii de aluat sau stelute, pentru un aspect mai festiv. Se serveste simpla, sau cu o supa. (polonezii manaca in general supele cu piure de cartofi, pierogi sau alt alut umplut si este o combinatie destul de interesanta)

Ingrediente

  • 450 grame aluat frantuzesc
  • 450 grame varza cu ciuperci uscate (reteta e tot pe site)
  • un pic de coaja rasa de lamaie (cam o lingura, in functie de gust)
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri miez de nuca macinata
  • un ou crud

Mod de preparare

Se amesteca varza cu ciuperci cu ouale fierte curatate de coaja si taiate cubulete, cu coaja de lamaie si miezul de nuca.

Eu am avut 2 foi de aluat cumparat de vreo 270 de grame si am taiat fasii din el (de pe margini) pe care le-am folosit la decorat. Am asezat pe una din foi umplutura, am uns marginile cu ou crud batut si am lipit deasupra cealalta foaie, cum se poate vedea in fotografii. Am decupat stelute de aluat, le-am pus peste placintica umpluta si le-am uns cu ou.

Am asezat-o intr-o tava pe foaie de copt si am dat-o la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster

Postat de AlexTeacher

Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster

Taiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute în vas Zepter

Postat de panacris

Ciuperci umplute  în vas Zepter

După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2010, 22:22
Excelent arata ce reteta interesanta, trebuie testata felicitari !
la 29.01.2010, 15:14
Sylvia chiar s-o incerci! iese aromata de la lamaie, iar varza cu hribi este delicioasa
la 12.03.2010, 23:41
Trebuie incercata, toate ingredientele imi plac.
la 14.03.2010, 21:36
Adnas54, e chiar foarte buna!! sa incerci
la 08.02.2011, 10:14

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking