Ingrediente
- Aluat:
- -500 gr faina
- -apa fierbinte
- -sare
- Umplutura
- 500 gr varza murata marunta
- 200 gr ciuperci
- 2 cepe
- 2- 3 linguri pesmet
- 300 gr bacon
- Sare,
- piper,
- zahar
- Ulei
Mod de preparare
-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna
- varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper.
Se amesteca ingredientele toate impreuna.
- pentru aluat : se framanta faina cu apa fierbinte apoi se formeaza un aluat potrivit. Se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar . Se pune umplutura in mijloc si se lipesc in doua .Inchideti capetele lipite cu ajutorul unei furculite.
- se pune apa la fiert si cand da in clocot ( s anu fiarba tare) se pun pierogi in oala cu apa sarata. Se scot sis e servesc cu bacon prajit si ceapa prajita in ulei .
Umplutura poate fi variata: cu pireu de cartofi, carne tocata, ciuperci, etc..
Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|