Pierogi cu varza si ciuperci

Postat de cristeena20 in Paste
24 Iul 2012 | 4791 vizualizari
Pierogi cu varza si ciuperci

Aceasta reteta e traditionala poloneza. Sunt un fel de ravioli si se pot face cu mai multe umpluturi. Aceasta reteta am invatat-o cand am fost in Polonia intr-o vizita de proiect.

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -apa fierbinte
  • -sare
  • Umplutura
  • 500 gr varza murata marunta
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2- 3 linguri pesmet
  • 300 gr bacon
  • Sare,
  • piper,
  • zahar
  • Ulei

Mod de preparare

-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna

- varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper.

Se amesteca ingredientele toate impreuna.

- pentru aluat : se framanta faina cu apa fierbinte apoi se formeaza un aluat potrivit. Se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar . Se pune umplutura in mijloc si se lipesc in doua .Inchideti capetele lipite cu ajutorul unei furculite.

- se pune apa la fiert si cand da in clocot ( s anu fiarba tare) se pun pierogi in oala cu apa sarata. Se scot sis e servesc cu bacon prajit  si ceapa prajita in ulei .

Umplutura poate fi variata: cu pireu de cartofi, carne tocata, ciuperci, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci

Postat de Adinuta

Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci

 Pasul 1 : Am spalat legumele. Am curatat sfecla, morcovul si o ceapa, le-am taiat bucati mari si le-am pus la fiert cam cu un litru si jumatate de apa. Puteti pune si cateii de usturoi la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2012, 20:07
super
la 24.07.2012, 20:34
la 24.07.2012, 21:28
cred ca sunt buni
la 24.07.2012, 21:35
Adica un fel de coltunasi.

Bun bun
la 24.07.2012, 23:06
Ce faini

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking