Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67 in Slow Cooker
18 Mar 2016 | 6200 vizualizari
Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare. Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la slow cooker-ul Crock-Pot.  

Ingrediente

  • 1, 5 kg varză albă
  • 2 cepe
  • 4 ardei copți (gogoșari + capia)
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 linguriță pastă de ardei, picantă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • o legătură de mărar verde

Mod de preparare

Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.

Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită.

O lăsăm până începe să devină sticloasă și adăugăm ardeii copți trecuți prin blender, pasta de ardei și pasta de roșii.

Lăsăm sosul 5 minute pe foc, îl asezonăm cu cimbru, piper și foile de dafin, apoi adăugăm varza și o amestecăm cu sosul.

O lăsăm 5 minute pe foc, apoi o transferăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital.

Acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 4 ore.

După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm mărarul tocat mărunt peste varza cu sos de ardei copt.

Este foarte bună, alături de mămăliguță și ardei iute!

Opțional se poate acri cu zeamă de lămâie, la mine nu a fost cazul, pentru ca a fost ușor acrișoară.

Să vă fie de folos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de Ina75

Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Intr-un bol punem untul, zaharul brun, fulgii de ovaz, stafidele si scortisoara si amestecam pana cand se omogenizeaza. Curatam merele de cotor si de casuta cu seminte. Asezam vasul ceramic...

Citeste continuarea

Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot

Postat de rocsi_1612

Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut. Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2016, 17:32
ce buna e,vin la masa
la 18.03.2016, 17:35
Foarte buna
la 18.03.2016, 17:36
la 18.03.2016, 17:36
la 18.03.2016, 17:36
nu mai vreau varza ca tocmai ce am prestat...acum vreau niste somn de vreao 20 de ore...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking