Ingrediente
- 500 gr de varza de Bruxelles
- 2 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura sos patrunjel/usturoi de casa
- 1 lingura de sos concentrat de rosii
- 1/2 ardel rosu (facultativ)
- sare, piper
Mod de preparare
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2.
Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul concentrat de rosii si cel cu patrunjel.
Amestecati bine , puneti piper , usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat bucatele.
Puneti 100 ml de apa fierbinte.
Gatiti timp de 30 minutes la 160°C si apoi 10-15 minute la 180°C.
O garnitura ideala la o carne sau un peste sau o puteti servi de post cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|