Varza dulce ca la Cluj

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
4 Ian 2019 | 3497 vizualizari
Varza dulce ca la Cluj

"reteta romaneasca" M-am inspirat de la reteta Mirelei- https://www.bucataras.ro/retete/varza-a-la-cluj-cu-varza-dulce-84711.html Multumesc mult, a iesit minunata! https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/varza-dulce-ca-la-cluj.html

Ingrediente

  • 1/2 de varza proaspata mare
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g carne tocata de vita
  • 200 g de sunca afumata
  • 1 ceapa mare
  • 200 g de orez
  • sare, piper dupa gust
  • paprika afumata
  • 2 crengute de cimbru uscat
  • 800 ml sos de rosii de casa - reteta aici

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt.

Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei, caliti jumatate din ceapa si adaugati varza. Puneti piper, paprika, cimbru uscat. Se amesteca din cand in cand, gatiti timp de 15 minute.

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiert, se strecoara si se lasa deoparte.

Intr-o tigaie in putin ulei puneti la calit ceapa ramasa cu sunca afumata taiata bucatele.

Colorati, adaugati apoi carnea tocata si cimbrul uscat. Reveniti pana cand carnea isi schimba culoarea, puneti piper , paprika, atentie la sare caci sunca este deja sarata.

Se unge un vas de yena cu ulei si se adauga un strat de varza. Se stropeste cu suc de rosii, se adauga jumatate din carnea tocata, se pune un strat de orez,  din nou un strat de varza, suc de rosii , restul de carne si restul de orez. Deasupra se pune un ultim strat de varza peste care se toarna si restul de sos de rosii.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 1h-1 h20.

Am acoperit vasul 40 de minute, apoi l-am descoperit ca sa se rumeneasca la suprafata.

Verificati si adaugati apa fiarta dacca trebuie (n-am pus).

Se serveste calda cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

Postat de mirela0911

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de Oana

Varza a la Cluj

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 22:26
Mmmm....buna tare!
la 04.01.2019, 22:34
Nu va suparati, ca la Paris mon amour nu aveti ?
la 04.01.2019, 22:49
avem avem varza-i de la Paris doar reteta-i romaneasca
la 04.01.2019, 23:59
Foarte buna varza ca la Cluj . Este o mancare ce nu lipseste din meniul ardelenilor !!!
la 05.01.2019, 00:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking