Varza dulce cu carnati si costita

Postat de MotanLaOale in Porc
17 Noi 2011 | 23329 vizualizari
Varza dulce cu carnati si costita

Ingrediente

  • 2 verze (3-4 kg)
  • 3-4 carnati afumati
  • 300g costita
  • 150g slanina afumata
  • 4 cepe
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei capia
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita boia
  • 3 foi de dafin
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)

Carnatii se taie rondele, costita si slanina se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o tigaie.

Cand au prins culoare se scot alaturi iar uleiul se pune in cratita in care vom face varza.

Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu boia, piper si foile de dafin.

Se pun ardeii curatati si taiati marunt si varza, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (20-30 minute).

Se adauga carnatii si castita, rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierb 15-20 minute.

Se potriveste de apa, se pune mararul tocat si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare  frumoasa.

Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.

Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.

Mie imi place cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu carnati si costita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste de porc dulci picante

Postat de timea

Coaste de porc dulci picante

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt. Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai...

Citeste continuarea

Snitel vienez cu cus-cus

Postat de timea

Snitel vienez cu cus-cus

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2011, 14:36
Am ajuns primaaaaa
Buna tare mancarica ta
la 17.11.2011, 14:42
ce de carne Motane
iar eu carcotasa,zic c-as pune suc de rosii in loc de pasta de rosii
mare portie ai facut,ori ne astepti la masa
la 17.11.2011, 14:54
motanul a facut mancarica pt noi toate Dia,
la 17.11.2011, 14:58
Va astept cu placere
la 17.11.2011, 15:00
n-am stiut Mona,ca nu ne-a strigat

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking