Ingrediente
- 1/2 varză alba
- 400 g de sunca cruda sarata (in saramura , nu prea grasa)
- 400 g de sos de rosii ( cu piper de Sichuan pentru mine)
- 2 linguri bulion de rosii
- 1 praz
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- cimbru uscat, 2 foi de dafin
Mod de preparare
Spalati si curatati legumele.
Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.
Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.
Lasati sa fiarba 30 de minute indepartand spuma in mod regulat.
Scoateti sunca si rezervati apa in care a fiert.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna.
Adaugati varza tocata, sosul de rosii de casa cu piper de Sichuan(reteta aici) si bulionul de rosii si 1/2 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.
Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.
Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati daca varza si sunca sunt fierte.
Serviti fierbinte cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu sunca de porc sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|