Varza dulce cu sunca de porc sarata

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
21 Ian 2018 | 2071 vizualizari
Varza dulce cu sunca de porc sarata

Ce-mi place varza dulce cu carne. Am insotit-o de data aceasta cu mamaliga africana Ugali - vezi reteta aici.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/varza-dulce-cu-sunca-de-porc-sarata.html

Ingrediente

  • 1/2 varză alba
  • 400 g de sunca cruda sarata (in saramura , nu prea grasa)
  • 400 g de sos de rosii ( cu piper de Sichuan pentru mine)
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 praz
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 2 foi de dafin

Mod de preparare

Spalati si curatati legumele.

Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.

Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.

Lasati sa fiarba 30 de minute indepartand spuma in mod regulat.

Scoateti sunca si rezervati apa in care a fiert.

Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna.

Adaugati varza tocata, sosul de rosii de casa  cu piper de Sichuan(reteta aici) si bulionul de rosii si 1/2 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.

Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.

Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).

Verificati daca varza si sunca sunt fierte.

Serviti fierbinte cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu sunca de porc sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper,...

Citeste continuarea

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

Postat de merisor67

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2018, 17:47
la 21.01.2018, 17:54
Place !!!!
la 21.01.2018, 17:59
la 21.01.2018, 18:14
tare mult imi place varza, preparata oricum!
la 22.01.2018, 00:00
Supe buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking