Varza in straturi

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
25 Ian 2019 | 3110 vizualizari
Varza in straturi

 ... Sau ce poti sa faci cu doua cani de pilaf rece, ramase pe stoc. Din ciclul ,,Nimic nu se pierde totul se transforma" !!! Carnea tocata acasa se decongela mai greu asa ca am apelat la carnat proaspat de casa.

Ingrediente

  • 1 varza murata mica
  • 2 cani pilaf rece[ cu orez, morcov, ceapa si zeama de pui ]
  • 2 buc carnat proaspat de casa [aprox 500 gr ]
  • 3 ardei iuti-diferit colorati
  • 1 bucatica slanina afumata [150 gr ]
  • ulei pentru pulverizat
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

  1. Se ia un vas rotund [ pentru aspectul estetic si practic am folosit o forma de tort cu peretii detasabili ] .
  2. Varza murata se taie fideluta si se amesteca cu putin ulei .
  3. Carnatul de casa se desface de membrana .
  4. Ardeiul iute se feliaza .Slaninuta se taie ,, soldatei" -bucatele mici .
  5. Se pulverizeaza ulei pe fundul vasului .
  6. Se distribuie  jumatate din cantitatea de varza pe fundul formei . 
  7. Continuati cu un strat de orez [tot jumatate de cantitate ].
  8. Se pune un strat de  bucatele din carnea condimentata a carnatului  .
  9. Continuati cu un strat din restul orezului si cuvarza ramasa .
  10. Pulverizati pe deasupra cu putin ulei si rasfirati slaninuta afumata taiata bucatele .
  11. Se da vasul la cuptor pentru gratinare . [ 200 grade ] timp de 30 minute .
  12. Daca folositi forma de tort cu pereti detasabili sa o puneti pe o tava [ sa nu curga grasime in cuptor ] .
  13. Toate ingredientele sunt partial gatite , trebuie doar sa se imprieteneasca .
  14. Se scoate varza in straturi din cuptor se scot peretii detasabili si se aseaza pe un platou .
  15. Decorati varza in straturi cu smantana si rondele de ardei iute .

        Serviti alaturi smantana si ardei iute , ceapa rosie -dupa dorinta  .          

                           Sa aveti pofta buna !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de Oana

Varza a la Cluj

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2019, 12:37
la 25.01.2019, 15:31
Numa buna, ca mi-e cam foame!
la 25.01.2019, 15:46
Mirela , asa a fost si la noi . Pe repede -inainte , de preparat , dar si de consumat
la 25.01.2019, 15:46
Vasimur , multumesc de apreciere
la 25.01.2019, 16:22
O bunatate!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking