Varza murata calita, cu ciolan de porc afumat, in sos de rosii

Postat de vasimur in Porc
26 Feb 2018 | 4248 vizualizari
Varza murata calita, cu ciolan de porc afumat, in sos de rosii

  Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.   Din ingredientele de mai jos au rezultat 8 porții.  

Ingrediente

  • 600-700 g ciolan de porc, afumat
  • 1 varză murată, mare
  • 2 cepe mari
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 rădăcină de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3 roșii mari
  • sare (opțional)
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml suc de roșii

Mod de preparare

 

Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune morcovul și pătrunjelul.

Varza se taie mărunt, se stoarce bine și se pune la călit împreună cu ceapa și celelalte legume, până ce se înmoaie.

Roșiile se spală, se taie mărunt și se amestecă cu varza. Se fierb până ce compoziția se omogenizează, după care se pune și ciolanul tăiat bucăți, nu prea mari.

Deasupra se toarnă sucul de roșii și la nevoie, se completează cu apă, cât să le cuprindă. Se lasă la fiert până ce scade, cca 30-45 minute.

Se condimentează după gust și se mai lasă să dea un clocot. Se servește caldă.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata calita, cu ciolan de porc afumat, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura de porc cu mamaliguta

Postat de Bucataras

Tochitura de porc cu mamaliguta

Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.  Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.  Rumeneste...

Citeste continuarea

Iahnie cu şorici

Postat de portiadelumina

Iahnie cu şorici

Fasolea  "se alege" şi se spală. Apoi se pune la "umflat" în apă caldă, de preferat cca. două ore.  Apoi se spală din nou şi se pune la fiet până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2018, 21:54
la 26.02.2018, 21:55
Foarte buna!
la 26.02.2018, 21:56
Mmmmm!
la 26.02.2018, 22:00
La fix, varza si ciolan
la 26.02.2018, 22:16
Foarte bună, cu ciolan afumat de porc...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking