Ingrediente
- 600-700 g ciolan de porc, afumat
- 1 varză murată, mare
- 2 cepe mari
- 3-4 căței de usturoi
- 1 rădăcină de morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3 roșii mari
- sare (opțional)
- piper
- boia de ardei dulce
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 500 ml suc de roșii
Mod de preparare
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune morcovul și pătrunjelul.
Varza se taie mărunt, se stoarce bine și se pune la călit împreună cu ceapa și celelalte legume, până ce se înmoaie.
Roșiile se spală, se taie mărunt și se amestecă cu varza. Se fierb până ce compoziția se omogenizează, după care se pune și ciolanul tăiat bucăți, nu prea mari.
Deasupra se toarnă sucul de roșii și la nevoie, se completează cu apă, cât să le cuprindă. Se lasă la fiert până ce scade, cca 30-45 minute.
Se condimentează după gust și se mai lasă să dea un clocot. Se servește caldă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata calita, cu ciolan de porc afumat, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|