Ingrediente
- 2, 5 kg varza rosie
- 1 parte otet, 4 parti apa
- frunze de dafin
- cuisoare
- piper
- 4-5 linguri de zahar/l de lichid
- 1 lingura sare pt muraturi/ l de lichid
- 1 mar golden
Mod de preparare
Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.
Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.
Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente.
Pune solutia fierbinte peste varza in borcane si inchide imediat borcanele. Ai grija sa pui lama metalica a unui cutit sub borcane cand torni solutia, pentru a nu le sparge.
Acopera borcanele cu varza rosie cu un prosop sau o patura si lasa-le sa se raceasca treptat, pana a doua zi, apoi le poti muta in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|