Ingrediente
- Blat
- 2 cani faina de grau
- 3/4 cana Inka
- 2 cani apa
- 50 ml ulei
- 7 g praf de copt
- 50 ml sirop de soc
- 1 1/2 lg glucoza lichida
- 1 lg esenta rom
- 125 ml apa calduta
- coaja de la 1 lamaie
- Decor:
- 100 g ciocolata neagra (75% cacao) + 2 lg apa
- fructe (afine si nectarina)
- Sirop
- 70 ml apa amestecata cu 1 lg sirop de soc
Mod de preparare
1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati.
2. Puneti si restul ingredientelor (siropul de soc, mierea artificiala, apa si uleiul) si mixati bine. La final puneti coaja de lamaie.
3. Turnati compozitia intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 5 min la 220°C, iar restul de vreo 40-50 min la 180 °C, sau pana cand scoateti scobitoarea curata ;)
4. Scoateti din cuptor cand e gata si lasati la racit vreo ora, dupa care insiropati.
5. Topiti ciocolata pe baie de aburi si adaugati-i cele 2 linguri de apa.
6. Puneti ciocolata topita deasupra prajiturii si presarati fructe. Et voilla, aveti o praji delicioasa si fara ingrediente de origine animala ;)
Pofta Buna dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegan Inka Brownie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|