Velouté de morcov cu chimion

Postat de Sylvia in Supe
15 Ian 2015 | 3996 vizualizari

Este una din supele crema clasice din bucataria franceza, combinatia este superba dar aromele trebuie dozate cu grija sa nu fie predominant chimionul. Pentru mine serile friguroase inseamna supa :) asta e meniul serii , cu sau fara altceva supele sunt regula la noi in casa .

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 15.01.2015, 11:42
e o supa fina!
la 15.01.2015, 11:56
Un mare LIKE!
la 15.01.2015, 12:00
Chiar au inceput sa-mi placa supele astea! Astept primavara pentru morcovi de gradina...
la 15.01.2015, 12:02
ce buna supa!!!
la 15.01.2015, 12:13
Nu prea sunt prieten cu morcovul
la 15.01.2015, 12:16
ce bine arata
la 15.01.2015, 12:23
Imi place mult supa de morcovi si daca are si chimion e perfecta pt mine Si sunt sigura ca pot sa o fac si fara smantana sa fie pe gustul meu
la 15.01.2015, 12:48
la 15.01.2015, 12:50
Foarte mult imi place,mai ales ca-mi plac foarte mult morcovii.
Doar ca nu prea am fond de legume sau pui.
Cand fierb legume,sigur e supa sau ciorba ))) de ci nu mai fac si supa crema
Felicitari Chef
la 15.01.2015, 12:55
Dia sa stii ca noi si la Castel si eu acasa de ceva vreme cand fac supa de legume sau de pui fac in cant maaaaaaare si congelez in cutii ermetice "fond" cam 500 ml cutia, fac vreo 3-4 de rezerva si cand am nevoie hop cu ele . La Castel le punem sous-vide in pungi e si mai simplu ca nu ocupa spatiu dar eu inca nu mi-am luat masina acasa , ce aprofi e extrem de scumpa dar vine ea si ziua cand imi iau
la 15.01.2015, 12:57
Se poate face cu apa sau cu fond facut din cub de legume desi in Ro nu stiu daca se gasesc baze din astea fond ok , in Franta se gasesc foarte bune de la Knorr si maggie, bine ca cel mai bun este cel de casa dar daca nu este....
la 15.01.2015, 13:00
Timea eu o fac si cu lapte in loc de smantana lichida si e super ok , oricum folosesc smantana lichida 15% si daca divizam 150 la 4-5 ies cam 30 ml , la 163 Kcal pe 100 ml , revine undeva pe la 55 kcal si vreo 3 gr de lipide . Plecand de la ideea ca aceasta supa este o masa ea insasi te asigur ca nu depaseste 300 kcal cu tot cu crutoane Ti-am facut calculul ca sa vezi ca e ok oricum si eu aveam perioade in care eram f stricta cu fara smantana slaba fara ulei si clacam si dadeam iama in frigider dupa, daca esti la o dieta usoara merge si o lingura de smantana slaba dar cum ziceam este buna oricum
la 15.01.2015, 13:02
Nu sunt fan supă cremă,dar supa cremă de morcov trebuie încercată!
la 15.01.2015, 13:32
Sylvia nu e vb de calorii e vb de ce nu mananc eu ) Smantana o agreez in foarte putine mancaruri, dar in supe ciorbe deloc. ( am mai discutat ca eu nu mananc aproape nimic din lactate exceptie fac: laptele in preparate, untul si smantana in anumite preparate daca e smanatana mai dulce si fara gust miros de acru )
la 15.01.2015, 13:47
Ce bine arata! Chimion pudra imi place, s anu simt seminte, ca nu suport gustul Cand am avut la Casuta cursul de gatit cu Nicolai Tand a facut el supa crema de dovleac si a pus la fiert dovleacul cu apa si smantana lichida si spunea ca unul din tipsurile lui este ca la orice supa crema fierbe sismantana lichida cu legumele, ca ii da un gust mai bun. Eu inca nu am incercat, ca oricum ii puneam la final smantana sau lapte, depinde ce aveam.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking