Ingrediente
- 500 gr morcov de calitate , bio de preferinta
- un cartof mare
- o ceapa alba
- 20 gr unt
- 400-500 ml fond de legume sau de pui
- o jumatate de lingurita de chimion pudra
- 150 ml smantana lichida slaba
- sare de mare bruta, piper proaspat macinat
- putin ulei de masline si verdeturi pentru asezonarea finala si decor
Mod de preparare
Se spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat).
Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest material pentru repartizarea uniforma a caldurii ) ceapa cu unul, sarea si piperul si se lasa la foc mic pana devine sticloasa si translucida. SE adauaga apoi morcovii se da focul foarte mic si se lasa 5-10 minute sa se patrunda bine, aceasta operatiune este secretul gustului fina, daca morcovii sunt fierti direct nu vor avea acelasi gust. Dupa aceea se aaduga fondul de legume sau de pui dupa preferinta, chimionul si se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand morcovii sunt fierti f bine. SE mixeaza cu un robot , se adauga smantana lichida si se amesteca bine, jucati cu consistenta super cu smantana si fondul de legume pana obtineti o supa crema onctuasa si cremoasa.
Se serveste fierbinte cu putina smantana in decor si ulei de masline cu ierburi aromate ( ce doriti voi ) eu am adaugat putina paprika afumata, cativa fulgi de ardei iute si 2-3 boabe de feves un fel de fasole verde, ca sa dau putina culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de morcov cu chimion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|