Velouté de morcov cu chimion

Postat de Sylvia in Supe
15 Ian 2015 | 3958 vizualizari
Velouté de morcov cu chimion

Este una din supele crema clasice din bucataria franceza, combinatia este superba dar aromele trebuie dozate cu grija sa nu fie predominant chimionul. Pentru mine serile friguroase inseamna supa :) asta e meniul serii , cu sau fara altceva supele sunt regula la noi in casa .

Ingrediente

  • 500 gr morcov de calitate , bio de preferinta
  • un cartof mare
  • o ceapa alba
  • 20 gr unt
  • 400-500 ml fond de legume sau de pui
  • o jumatate de lingurita de chimion pudra
  • 150 ml smantana lichida slaba
  • sare de mare bruta, piper proaspat macinat
  • putin ulei de masline si verdeturi pentru asezonarea finala si decor

Mod de preparare

  Se spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat).

  Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest material pentru repartizarea uniforma a caldurii ) ceapa cu unul, sarea si piperul si se lasa la foc mic pana devine sticloasa si translucida. SE adauaga apoi morcovii se da focul foarte mic si se lasa 5-10 minute sa se patrunda bine, aceasta operatiune este secretul gustului fina, daca morcovii sunt fierti direct nu vor avea acelasi gust. Dupa aceea se aaduga fondul de legume sau de pui dupa preferinta, chimionul si se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand morcovii sunt fierti f bine. SE mixeaza cu un robot , se adauga smantana lichida si se amesteca bine, jucati cu consistenta super cu smantana si fondul de legume pana obtineti o supa crema onctuasa si cremoasa. 

  Se serveste fierbinte cu putina smantana in decor si ulei de masline cu ierburi aromate ( ce doriti voi ) eu am adaugat putina paprika afumata, cativa fulgi de ardei iute si 2-3 boabe de feves un fel de fasole verde, ca sa dau putina culoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de morcov cu chimion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Supa crema de legume cu cascaval afumat

Postat de Constelatialeu

Supa crema de legume cu cascaval afumat

Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am...

Citeste continuarea

Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Postat de mihaelar63

Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Pieptul de pui se spala. Legumele se curata si se spala . Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2015, 11:42
e o supa fina!
la 15.01.2015, 11:56
Un mare LIKE!
la 15.01.2015, 12:00
Chiar au inceput sa-mi placa supele astea! Astept primavara pentru morcovi de gradina...
la 15.01.2015, 12:02
ce buna supa!!!
la 15.01.2015, 12:13
Nu prea sunt prieten cu morcovul

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking