Ingrediente
- 1 pumn plin de paste vermicelli
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita unt
- 1 catel de usturoi
- 1 crenguta mica de salvie uscata
- cateva fire de patrunjel proaspat
- 1 praf de sare si piper proaspat rasnit
- 1 pumn de ghebe
- 50 ml vin demidulce
- 50 ml smantana pentru gatit
- 2-3 linguri parmezan ras fin
Mod de preparare
Spalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a topit adaugam usturoiul, lasam cateva secunde sa se caleasca la foc mediu, adaugam crenguta de salvie si mai lasam inca aproximativ 30-40 secunde, pana uleiul s-a infuzat cu aroma salviei dar, in acelasi timp usturoiul nu s-a prajit, nu a capatat culoare maronie...Scoatem crenguta de salvie si o punem in apa in care vom fierbe pastele.
Adaugam in tigaie ghebele, le pudram cu sare si le calim la foc mediu 2-3 minute, agitand tigaia sau amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam vinul, lasam sa fiarba pana alcoolul se evapora si cantitatea de lichid mai scade. Adaugam smantana, patrunjelul tocat fin si amestecam. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa in care au fiert pastele. La final, peste sos, adaugam 1 lingura de parmezan raz, amestecam, adaugam pastele strecurate si care au fiert 3 minute, amestecam usor in paste, le punem pe o farfurie, presaram deasupra putin parmezan si apoi se servesc calde. Deliciu garantat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vermicelli cu ghebe si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|