Vermicelli cu ghebe si parmezan

Postat de simona72 in Paste
28 Oct 2015 | 2399 vizualizari
Vermicelli cu ghebe si parmezan

Vermicelli, sunt un sortiment de paste subtiri, care se gasesc atat in varianta lunga cat si in cea scurta. Se folosesc cel mai adesea in supe/ciorbe, dar si cu sosuri delicate. Se aseamana cu fideaua noastra...Eu am folosit de data asta varianta scurta cu un sos fin de smantana, ghebe si parmezan. O combinatie absolut delicioasa!

Ingrediente

  • 1 pumn plin de paste vermicelli
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta mica de salvie uscata
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 1 praf de sare si piper proaspat rasnit
  • 1 pumn de ghebe
  • 50 ml vin demidulce
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 2-3 linguri parmezan ras fin

Mod de preparare

Spalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a topit adaugam usturoiul, lasam cateva secunde sa se caleasca la foc mediu, adaugam crenguta de salvie si mai lasam inca aproximativ 30-40 secunde, pana uleiul s-a infuzat cu aroma salviei dar, in acelasi timp usturoiul nu s-a prajit, nu a capatat culoare maronie...Scoatem crenguta de salvie si o punem in apa in care vom fierbe pastele.

Adaugam in tigaie ghebele, le pudram cu sare si le calim la foc mediu 2-3 minute, agitand tigaia sau amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam vinul, lasam sa fiarba pana alcoolul se evapora si cantitatea de lichid mai scade. Adaugam smantana, patrunjelul tocat fin si amestecam. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa in care au fiert pastele. La final, peste sos, adaugam 1 lingura de parmezan raz, amestecam, adaugam pastele strecurate si care au fiert 3 minute, amestecam usor in paste, le punem pe o farfurie, presaram deasupra putin parmezan si apoi se servesc calde. Deliciu garantat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vermicelli cu ghebe si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Canelloni cu spanac si branza

Postat de panacris

Canelloni cu spanac si branza

Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și...

Citeste continuarea

Tagliatelle mare e monte

Postat de Ksenya

Tagliatelle mare e monte

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste. Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 09:16
la 28.10.2015, 09:16
la 28.10.2015, 09:16
suna a mancare cu viermi )))
la 28.10.2015, 09:17
o bunatate
la 28.10.2015, 09:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking