Ingrediente
- 400 g branza proaspata de vaci, crema de branza sau iaurt grecesc gros
- 200 g branza mascarpone
- 250 g fructe de padure
- 3 portocale
- 250 ml suc de portocale(poate fi si din comert)
- fulgi de migdale
- 50 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1l ingurita de agar-agar sau 2 foi sau 1 lingurita pudra de gelatina
Mod de preparare
Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam sucul peste fructe doar cat sa fie acoperite, apoi le dam la congelator 20 minute sau daca nu ne grabim, le lasam la frigider pana se intaresc
In acest timp, amestecam bine cele doua branzeturi cu zahar, impartim in toate formele, deasupra punem cubuletele de portocale ramase, in formele cu portocale, acoperim cu suc si ornam cu fulgi de migdale
Mixam restul de 150 g fructe rosii ramase, strecuram de seminte, amestecam cu restul de suc de portocale,punem peste verinele cu fructe rosii iar deasupra fructe
Dam toate formele la frigider cel putin 3 h inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Verrines cu portocale si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|