Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

Postat de georgiaskitchen in Dulciuri
13 Feb 2014 | 2420 vizualizari
Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

Dragilor azi vă propun o rețetă perfectă pentru Valentine's day. Se pregătește ușor, asta înseamnă că nu veți petrece mult timp în bucătărie, și vă garantez că nu veți da greș.

Ingrediente

  • Pentru terină:
  • 300 ml smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 portocală
  • 1 lămâie verde
  • 3 plicuri gelatină dr oetcker
  • 500 g iaurt 6%
  • 2 fiole esență vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Pentru portocalele cu afine în miere:
  • 6 portocale
  • 2 linguri miere de salcâm
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri rom sau esență de rom

Mod de preparare

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina. 

Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.

Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.

Cât timp stă terina la frigider, pregătiți  portocalele astfel: le tăiați coaja, apoi le scoateți miezul felie cu felie. Le puneți într-un vas, adăugați și restul ingredientelor, amestecați bine și dați la rece.

Când terina s-a închegat, o decorați și o serviți. 

Simplu, nu-i așa?

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Nutellotti - biscuiti deliciosi cu ciocolata - reteta nr 500

Postat de eumimi

Desert Nutellotti - biscuiti deliciosi cu ciocolata - reteta nr 500

Cu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp...

Citeste continuarea

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Postat de AdrianUdrea

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2014, 09:25
la 13.02.2014, 09:26
ce bine arata
la 13.02.2014, 09:36
la 13.02.2014, 09:51
la 13.02.2014, 10:14

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking