Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

Postat de georgiaskitchen in Dulciuri
13 Feb 2014 | 2426 vizualizari
Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

Dragilor azi vă propun o rețetă perfectă pentru Valentine's day. Se pregătește ușor, asta înseamnă că nu veți petrece mult timp în bucătărie, și vă garantez că nu veți da greș.

Ingrediente

  • Pentru terină:
  • 300 ml smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 portocală
  • 1 lămâie verde
  • 3 plicuri gelatină dr oetcker
  • 500 g iaurt 6%
  • 2 fiole esență vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Pentru portocalele cu afine în miere:
  • 6 portocale
  • 2 linguri miere de salcâm
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri rom sau esență de rom

Mod de preparare

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina. 

Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.

Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.

Cât timp stă terina la frigider, pregătiți  portocalele astfel: le tăiați coaja, apoi le scoateți miezul felie cu felie. Le puneți într-un vas, adăugați și restul ingredientelor, amestecați bine și dați la rece.

Când terina s-a închegat, o decorați și o serviți. 

Simplu, nu-i așa?

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac moldovenesc

Postat de momo121

Desert cozonac moldovenesc

Eu  am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;)    In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte...

Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de RuxyRux

Cremsnit

Aluatul se prepara foarte usor: Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2014, 09:25
la 13.02.2014, 09:26
ce bine arata
la 13.02.2014, 09:36
la 13.02.2014, 09:51
la 13.02.2014, 10:14

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking