Vin facut in casa

Postat de Ina in Bauturi
1 Ian 2014 | 28006 vizualizari

Poate n-o sa vi se para chiar o reteta, dar vreau sa postez modul in care preparam noi ( soacra-mea e vioara intai, eu a doua :)) ) vinul pentru ca, desi nu-s o bautoare, pot face diferenta intre un vin bun si unul mai putin reusit si poate astfel vin in ajutorul celor ce vor sa faca vin acasa.... **** Mama mea are o vorba: " Nu toate mustele fac miere! " :D :))) *** Noi inca bem vin facut in casa, in toamna lui 2012 ; este aromat, parfumat si limpede precum coniacul.

Inapoi la reteta

Comentarii (46)

la 01.01.2014, 23:23
Grozav! Harnici mai sunteti Inisor drag! La Multi ani!
la 02.01.2014, 00:05
Frumos ai explicat procesul tehnologic al vinului ...si tata face un vin de nota zece , Dumnezeu sa-l tina sa mai faca ani buni .
la 02.01.2014, 01:38
felicitari ca esti o adevarata gospodina
la 02.01.2014, 09:07
La multi ani! Nu le am eu cu vinul, insa cred ca este un vin bun
la 02.01.2014, 11:27
Sincer esti priceputa la toate. Bravo
la 02.01.2014, 18:33
Minunata prezentarea aceasta cu atatea poze de la procesul tehnologic!
la 02.01.2014, 21:44
Meri', la productia din 2012 am participat pentru prima data la treaba din beci De obicei se ocupau socrii, dar cum socra-miu se prapadise deja, a trebuit s-o ajut pe soacra-mea La productia din 2013 deja am lucrat cot la cot cu soacra-mea ( chiar daca pozele o arata doar pe ea ). Dar mi-a placut sa particip activ si am pus aici procedeul nostru si pentru a nu uita eu ceva, atunci cand mama-soacra nu va mai putea sa ne ajute
la 09.01.2014, 09:34
interesanta reteta
la 05.02.2014, 12:06
Și noi ajutăm pe socrii, doar cules, dezbobit și presat De restul se ocupă ei încă
la 28.09.2014, 19:48
la 05.10.2016, 16:21
buna ziua. cand se opreste din fermentatie dupa cele 2-3 saptamani si se pune dop normal si se mai lasa 45 zile, trebuie completat pana sus cu vin? sau se lasa asa damigenele, fara sa fie umplute si se umplu doar cand se depoziteaza?
multumesc
la 05.10.2016, 18:55
Damigenele trebuie sa fie pline. Daca nu avem suficient vin pentru damigenele in care a fiert vinul, vom muta bautura in damigene mai mici pentru a nu fi aer mult cand pastram vinul.
De fiecare data cand vom umbla la vin vom trage totul in vase din ce in ce mai mici. In felul acesta vinul se pastreaza mai multi ani ( momentan am si vin din recolta 2014 ) fara sa caseze ( oxigenul favorizeaza casarea ) .
Multa bafta!
la 06.10.2016, 12:01
chiar si cand se mai tine 45 zile cu dopuri normale(deci inca are drojdia pe fundul damigenei) sau doar dupa depozitare?
multumesc si scuze de atatea intrebari, asa e la inceput. o zi frumoasa!
la 06.10.2016, 20:54
Cat sta pe drojdie nu e o problema foarte mare (desi noi le umplem imediat dupa ce se opreste vinul din fiert) , dar cand vinul se trage de pe drojdie e obligatoriu ca recipientele sa fie pline si inchise ermetic. O zi frumoasa si tie!
la 19.09.2018, 16:17
Daca am facut o tampenie mai mare ca mine cum as putea remedia sau ce as mai putea face ? Am adaugat 10kg zahar la damigeana de 50l..😯😯

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking