Vinata prajita picanta

Postat de anisoara in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2010 | 17667 vizualizari
Vinata prajita picanta

Aceasta gustarica din vinata mereu o gasesti in frigiderul meu .Ea nicodata nu-mi lipseste de la masa de sarbatoare ,deoarece este o gustarica deosebit de intrebata la masa de sarbatoare. Le este pe placul tuturor. Este imposibil sa o prepari in portiuni mici, deoarece dispare f.repede.

Ingrediente

  •  2.5 кg  vinete 
  •  0.25 l apa fearta - rece  
  •  0.25 l otet de masa de culoare stravezie ( nu rosie) de  6 sau9%
  •  100 gr de usuroi curatit
  •  ardei rosu dulce  (cantitateadupa dorinta) 
  •  2 buc. de ardei iute ( la dorinta se schimba cantitatea) 
  •  sare  
  • ulei pentru prajire

Mod de preparare

Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata.  Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa pentru 40-50 minute sub press , ca sa iasa sucul cel amarui din ea. 

Dupa un timp scurgem bine vinata de sucul care l-a lasat , o stergem fiecare felie cu servetele de hirtie.

Le prajim in tigaia incinsa bine cu mult ulei , pe o parte si alta pina ea capata o culoare rozovioara- putin marou. Toata vinata se prajeste in 20 de minute.

In timpul cind vinata sta sub press , se prepara adjika :

Se curata usturoiul , la ardei dulci si iuti se scot semintele si se taie in fisii lungarete. Legumele se dau prin masina de tocat sau se farimiteaza in combain  , se adauga apa fiarta clocotita si pe urma racita, otetul si se amesteca bine. Sare nu adaug , deoarece vinata a fost sarata inainte de preparare. Dar vedeti dupa gustul vinetei cind este de sarata. Daca nu este deajuns saratica la gust, apoi adaugati sare in adjika. La dorinta se poate adauga ardei rosu mai mult de 2 bucati, si se poate exclude sau adauga ardeiul iute. Dar pentru prima data va propun sa pastrati aceasta cantitate de legume , deoarece nu este vinetele obtin un gust iute moderat.

Intr-un vas mai mare se aranjeaza toate legumele in rinduri, adica un rind de vinete , peste ea turnati adjica , vinata si , din nou adjica. La sfirsit turnati toata adjica preparata deasupra vinetelor.

Se pune la marinat vasul cu vinete pentru o perioada de minim 4 ore.

Daca stiti, ca gustarea din vinete va fi mincata in 2-3 zile ,nu e nevoie sa o dati in fierbere. Pastrati-o in frigider .

Insa daca e nevoie sa o pastrati pe un termen mai lung  , atunci vasul il puneti pe foc - aduceti compozitia pina la temperatura de clocotire - dar numai sa inceapa sa clocoteasca. Stingeti focul si raciti totul. Se pastreaza in frigider pina la o saptamina.

Se poate conserva in borcane pe iarna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinata prajita picanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Postat de merisor67

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Placinta cu spanac si branza (reteta video)

In primul rand vom cali ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa pentru a o pune pe urmatoarea. Calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2010, 20:50
o gustare f. apreciata si de mine .
la 02.01.2010, 22:41
la 03.01.2010, 09:31
:

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking